Reminder lidgeld + medische keuring

Het lidgeld voor 2024 dient betaald te worden voor 15/01/2024. De leden die betalen voor 15/01/2024 mogen een korting toepassen van 10€ op het lidgeld als 1e lid. Zo betalen zij voor 15/01/2024 het bedrag van 120€.

 • 1e lid bij Gobius: 
  130 euro
 • 2e lid bij Gobius:
  85 euro
 • Grote gezinnen korting:
  vanaf het derde lid van eenzelfde gezin (wonend op hetzelfde adres):
  85 euro (dus 2 x 130 euro en vanaf de derde 85 euro)

Zoals eerder gezegd mag je de medische keuring voor het volgende jaar al in orde brengen vanaf september van het lopende jaar. Welke documenten heb je hiervoor nodig:

 • Je medische fiche moet ingevuld worden door de dokter (+ het afscheurstrookje)
  Denk er ook aan dat je een ECG moet ondergaan vanaf de leeftijd van 45 en dat deze 5 jaar geldig zijn.
 • In je blauwe mapje moet de dokter ook een stempel zetten. (dit is het bewijs voor derden dat je lid bent bij een club en dat je medisch in orde bent = verzekerd!)
 • Het strookje geef je ingevuld af aan het secretariaat (Carl).

Heb je geen strookjes meer? Je kan de medische fiche nu ook downloaden op de site van Nelos of via de downloads op onze website. Voorlopig mogen de strookjes van de medische keuring al gemaild worden naar het secretariaat, maar denk er nog even aan dat je deze afgeeft als je het boekje laat afstempelen.

Save the date!

Beste leden,

De winter komt er langzaam aan, de koude komt uiteindelijk ook wel naar België.
Al kunnen de droogduikers makkelijker de winter doorkomen, wil het niet zeggen dat de natduikers niet verder kunnen.
Voorlopig zijn de temperaturen met gemiddeld 17°C in het buitenwater aangenamer dan we gewoon zijn in deze periode. Hierdoor kan je op dit moment nog veel leven spotten. Zeker in het Zilvermeer een aanrader als je weet dat je naderhand nog een warme douche kan nemen.
PS: Niet iedere duik moet een uur duren, maar uw vaardigheden blijven oefenen is voor een beginneling zeker belangrijk.

Ik wil jullie dan ook graag nog enkele data doorgeven:

 • 31 Oktober in Dongelberg : Halloweenduik
 • 6 December in de Sportoase Beringen: Nettentraining.
  Er kunnen een 25-tal deelnemers hieraan deelnemen, Maar weet ook dat de briefing om 19u30 gaat zijn en dat jullie er 2u voor moeten uittrekken.
 • 9 December in TODI: Todi duik en buffet.
  Dit was vorig jaar een zeer geslaagde avond waarbij ik zeker weer de niet-duikende “partners” wil uitnodigen. Gelieve in de opmerking uw keuze (zalm/ spek/ vegetarisch) aan te geven.
 • Eind december organiseren we mogelijk nog wel een eindejaarsduik.
 • Op 6 januari zal er een driekoningenduik georganiseerd worden.

Hou zeker de Gobiuskalender in het oog! Makkelijkst is om deze te koppelen aan uw (google) kalender. Zo blijf je altijd op de hoogte.

In het voorjaar zal er zeker nog een indoorduik georganiseerd worden.

Tussendoor zijn er bijscholingen, opleidingen en vergaderingen. Als jullie input hebben voor mij (als duikschoolverantwoordelijke) of het bestuur geef deze dan zeker door. Wat we niet weten kunnen we ook niet verbeteren.

Mvg

Wouter
Duikschoolverantwoordelijke Gobius 1*I
+32 474 744964
duikschoolverantwoordelijke@duikschool-gobius.be

Verbroederingsduik Amfibie (Dongelberg)

All,

Graag wil ik jullie toch “warm” krijgen voor de verbroederingsduik op 8 oktober met Amfibie die doorgaat in Dongelberg.
Amfibie had ons in juli een zeer fijne welkom geheten in de Melle. We willen hun ook graag ontvangen en een fijne duik bezorgen en het naderhand gezellig maken.

Graag dus een oproep aan kader EN 3* duikers om zich in te schrijven voor deze duik (iedereen is natuurlijk welkom). Het zou spijtig zijn dat we deze moeten annuleren wegens beperkt begeleidingskader.

Zwembadnieuws

Op woensdag 13 september 2023 starten wij opnieuw met onze wekelijkse zwembadtrainingen van 20u00 tot 21u00. We hopen iedereen bij de kick-off te mogen verwelkomen!

Het cafetaria van Sportoase BE-Mine zou terug openen vanaf 21 september. Voorlopig spreken we na de trainingen nog steeds af in “Het Vijgeblad” te Beringen.

Al het ontleende materiaal verwachten we terug voor aanvang van de eerste training, tenzij je met Nick een andere afspraak hebt gemaakt.

15-jarig bestaan duikschool Gobius

Op 16 september is het eindelijk zo ver en vieren we als duikschool ons 15-jarig bestaan.

We zouden het heel fijn vinden om jullie als leden, oud-leden en helpende handen te mogen verwelkomen. Ook jullie gezinsleden zijn van harte welkom om met ons mee te vieren.

Wat mogen jullie verwachten?

– Feest met huis-DJ, dus ambiance verzekerd. 🎼

– Aperitief van Gobius, met daarna een foodtruck voor het diner en dessert. ( voor € 15 p.p.) 🍹🍽🍻🍾🎂

– Nog enkele andere leuke verrassingen, later hierover zeker meer! 📸

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar 15jaargobius@gmail.com en door te geven met hoeveel personen je aanwezig zal zijn. 👌

EN €15/p.p. over te schrijven op onze Clubrekening BE08 7795 9527 7213 met vermelding naam + 15 jaar Gobius.

Extra drankbonnen zullen die avond verkocht worden aan democratische prijzen.

We hopen jullie allemaal op ons jubileumfeest te mogen verwelkomen! 🥳

Inschrijven maar!

Groetjes,

Werkgroep 15-jaar Gobius.

Noordzeeduik

Op 1 juli 2023 organiseren we een Noordzeeduik. Dit bericht werd eerder al verzonden maar we moeten stilaan onze aantallen gaan bevestigen. Mochten er nog geïnteresseerden zijn dan hebben we voorlopig nog 4 plaatsen beschikbaar.

Meer info en inschrijven kan je via volgende link:
Noordzeeduik

Noordzeeduik

G-watersportdag (hulp gezocht)

Voor de G-watersportdag op 10 juni kunnen we nog 1 of 2 vrijwilligers gebruiken.
Mocht je tijd hebben om de hele dag of enkel de voormiddag te helpen dan mag je Tom even iets laten weten.

We hebben in de voormiddag 6 kandidaten, in de namiddag 4. Het is makkelijk om 1 of 2 mensen op het droge te hebben om materiaal bij te halen of iets weg te brengen.
Ook een babbel met de ouders kan interessant zijn voor mogelijke ledenwerving,…
Momenteel hebben we 7 begeleiders die gaan komen.

‘S avonds is er een spaghetti en een drankje voorzien vanuit de organisatie aan de Paalse Plas.

Gobius Escape Pool

Naar jaarlijkse traditie sluiten we ons zwembadseizoen woensdag 31 mei 2023 af met het spel zonder/met grenzen. Dit jaar organiseren we een “Gobius Escape Pool”.
Graag allemaal inschrijven voor 1 mei via de website zodat we tijdens de voorbereidingen rekening kunnen houden met het aantal deelnemers!

Nieuwsflash

Beste duikvrienden en sympathisanten,

Sinds zondag is GOBIUS officieel een 1* Instructeur rijker. En gezien Carl een “bezige” duiker is zullen er in de toekomst velen de mogelijkheid hebben om duikjes, duikleidingen en andere proeven mee af te leggen. En ook in het zwembad zullen we hem nuttig kunnen gebruiken.

Maar ook woensdag 29 maart is voor enkelen een speciale training: Gregory, Rob en Nick leggen er het 3* zwembadexamen af onder toezicht van enkele nieuwe 1*instructeurs. Dit betekent echter dat er GEEN training is (buiten voor WW en Marc in het instructiebad), maar dat we iedereen in het zwembad verwelkomen om 20u om de kandidaten aan te moedigen, maar ook erna graag zien op de proclamatie in “het Vijgenblad” in Beringen.

Op woensdag 31 mei sluiten we ons zwembad seizoen af met een spel met/zonder grenzen. Er zijn ondertussen al “brains” bezig om van deze avond een leuke afsluiter te maken, maar later meer hierover.

Vergeet ook niet regelmatig eens op de kalender en op de website te kijken voor nieuwe geplande duiken, of stel zelf een clubduik voor. (Als kader zullen we jullie daar zeker in ondersteunen).
Nog veel duikplezier

#duikenistof
uw duikschoolverantwoordelijke